A zsálya mint izzadásgátló szer

Egyesek egész évben küszködnek a foltokkal és kellemetlen szagokkal, viszont amint beköszönt a nyár, egyre többen veszik fel a harcot az izzadás okozta kellemetlen tünetekkel.

Számtalan izzadásgátló szer és bevált módszer segíthet a kóros izzadásban, de célszerű mégis a természetes megoldásokat kipróbálni, ugyanis olykor nagyobb segítséget nyújtanak, mint az áruházak polcain megtalálható drága termékek. Ilyen természetes megoldást jelenthet a zsálya is, mivel a növényben található cserzőanyag összehúzza a pórusokat.

A zsálya igen sokoldalú növény. Jó hatással van az idegrendszerre, élénkít, és a vérkeringést is serkenti, továbbá a zsályából készített fürdő és tea – baktériumölő hatásának köszönhetően – csökkenti az izzadás mértékét, és semlegesíti a szagokat is.

Kívülről és belülről is alkalmazható.

Legegyszerűbb, ha a növényt tea formájában kortyolgatod, amit a következő képpen készíthetsz el: egy teáskanálnyi szárított levelet forrázz le, majd szűrd le, és máris kortyolhatod az izzadáscsökkentő gyógyteát! Cukor nélkül fogyaszd, a napi ajánlott adag 2-3 csésze tea.

A hatást csak fokozhatod, ha zsályafürdővel kezded, vagy zárod a napodat. Ebben az esetben három teáskanálnyi szárított zsályalevélre lesz szükséged, amit gézkendőbe csavarva a csapra kell akasztanod, hogy a víz átfolyhasson rajta. A zsályatea és fürdő kiváló izzadáscsökkentő, ám sok másra is hatékony növény. Alkalmazható pattanásos bőr orvoslására is, továbbá a menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas.

A kellemetlen szájszag ellen is bevált módszer a zsályából készült szájöblítő használata. Léteznek zsálya tartalmú szájvizek, de otthon is könnyen elkészíthető. A zsálya antibakteriális hatású, így elpusztítja a szájban megtelepedő baktériumokat, és az ínygyulladást is csökkenti.

Kicsiknél és nagyoknál is alkalmazható a zsályatea puffadás ellen is. Fogyaszd olyan melegen, amennyire csak bírod, ízesítés nélkül.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!