Tippek az izzadás kezelésére

Tippek, jó tanácsok az izzadás kezelésére

Ha az izzadás oka a stressz, próbáljunk meg relaxálni! Kísérletezzük ki, hogy számunkra mit jelent ez a fogalom. Szánjunk időt az igazi semmit tevésre! Kiváló a pihenéshez a levendula, fahéj, narancs, mandarin vagy citromfű párologtatása. Feszültség- és stressz oldáshoz, az izmok ellazításához: rozmaring, levendula, borsmenta, eukaliptusz ajánlott.

A gőzfürdőben való relaxálás az izmok ellazulása mellett, kiválóan alkalmas a bőr felpuhítására, így játszi módon elválnak egymástól az elhalt és az egészséges hámsejtek. A felpuhult és kitágult bőr pólusain keresztül könnyebben távoznak a salakanyagok.

Figyeljünk oda az étkezésre! Kerüljük a zsíros, fűszeres ételeket, melyek nehézséget okoznak a szervezetünknek. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget és halakat. Fogyasszunk sok vizet, mert ez elősegíti az anyagcserét.

Távolítsuk el hónaljszőrzetünket, mert így könnyebb a tisztán tartása. Természetesen a rendszeres tisztálkodás mindennek az alapja.

Ha fokozottabb a probléma, akkor fontos a szervezet lúgosítása. Mikor testünk optimális savszintje túllépi a megengedett határt, szervezetünk már nem képes arra, hogy ezt a felesleget kiválassza, és eltávolítsa, ezért arra kényszerül, hogy mélyebben, a szövetekben elraktározza. A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik, kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.